O kaviáru

Odrůdy kaviáru

Není pochyb, že kaviár Kety a Gorbuši jsou jedne z nejlepších odrůd červeného kaviáru. Kaviár Kety je vice exkluzivní a dražši, protože průměr jikr je 7mm. Kaviár Gorbuši ma průměr cca 4 mm, a je na druhém místě mezi druhy červeneho kaviáru, což nic nemění na jeho chutnosti. A v důsledku toho, počet fanoušků roste. Naše firma Zarendom vyrábí oba kaviáry, Keta a Gorbuša.

Původ

Hlavní oblasti původu červeneho kaviáru je Severní Amerika a Rusko. Kvůli dnešní liberalizace kaviárů na Ruskem trhu, který byl původně přísně kontrolovaný státem, počet a kvalita hygienických kontrol se výrazně snížila. Mnohé podniky nemají dostatečné zkušenosti v oboru a jsou vyvinuté v nekontrolované situaci. Zejména výrobní jednotky použivaji konzervační látky, které jsou zakázané v Evropské unii, jsou škodlivé pro zdraví. Voda ve které je  provádí rybolov, není vždy dokonála k životnímu prostředí. Negativní aspekty jsou také zastaralé metody zpracování kaviáru. Naopak v Severní Americe kaviár je pod velmi přísnou kontrolu  FDA * * a USDA, tim dostavá schválený od státní inspekce. Z tohoto důvodu Zarendom používá jen to nejlepší, solení a bez konzervační kaviár ze Severní Ameriky, z ryb ulovených v neznečištěních vodach severního Atlantiku.

Kontrola kvality

Zastupci firmy Zarendom vzdy se zucastnuji vyběru kaviáru na Aljašce, ktery  pak posilame do naše firmy v Německu, což jistě zaručuje nejvyšší kvalitu kaviáru, hlavni faktory při vyběru kaviáru: struktura, velikost, čerstvost, obsah soli a vody.

Zprácovaní

Během tří hodin po odchytu ryb provadi se vandavani kaviáru. Poté, oddělením ze skořepiny (yastiks) umíštěji se do osoleného roztoku. Dalším krokem je zabaleni kaviáru do univerzalnich nadob a přemistěni do šokoveho mrazaku pro efektivnější dopravu na jiný kontinent. Do Německa dovezení kaviár se vystavuje specialnimu technologickymu postupu: odtávání do nula stupňů, konzervování měkkých doplňku - kyselina sorbová, vakuové balení nebo konzervování do ruznych nadob. Pak vejce umístěné na chladném místě je připraveno k dodání. Teplota skladování je vždy konstantní, čímž dosáhne dlouhou skladovatelnost (6 měsíců) bez konzervačních látek.

 

Naše společnost je pravidelně kontrolována státem a samostatnými sociálními službámi podle stávající německé a evropské legislativy.

Proč červení kaviár?

Ješte dávno černý a červený kaviár bylí považovány za delikatesy. Oba od přirody bylí obdařené velkýmí kvalitamí, která byla potvrzena v mnoha vědeckých studií. Ale který kaviár je lepši je stále otázkou vkusu. Oba mají své fanoušky. Z hlediska nutriční hodnoty, které se liší jen málo od sebe je skoro stejna, cena je různa. Za prvé, počet jeseterovitych ryb ve světě je mnohem menší, než je lososovych, což zvyšuje cenu na kaviár. A za druhé,  bylo hodně vyvynuto nových technologií pro lov a zpracování ryb s červeným kaviárem, které tvoří přistupnou cenu pro spotřebitele, aby si stále mohli dovolit, uživát si jeji chuti.

 

 

 

Zarendom® - znamená nejkvalitnější kaviár za stabilní, cenově dostupnou a přiměřenou cenu.

Naše motto: My přesvědčujem kvalitou!


Košík    

Žádné produkty

0,00 Kč Doručení
0,00 Kč Celkem

K pokladně

Tento produkt byl přidán do nákupního košíku

Množství
Celkem

K dispozici jsou 0 [/ 1] kusů ve vašem košíku. K dispozici je 1 kus ve vašem košíku.

Celkový počet produktů. (vč. DPH)
Celkem za dopravu (vč. DPH) Doručení zdarma!
Celkem (vč. DPH)
Pokračujte v nakupování Přejít k pokladně